Almelo FC1 geeft overwinning in laatste minuut weg

Almelo, 16-02-2019

Almelo FC1 geeft overwinning in laatste minuut weg

Almelo FC1 heeft gisteravond een goede thuiswedstrijd tegen HHC, de nummer 3 van de ranglijst, net niet weten te bekronen met 3 punten. In een wederom druk bezochte Topsporthal van de IISPA zagen de toeschouwers de ploeg uit Hardenberg in de allerlaatste minuut gelijk maken, 3-3. Vier minuten voor tijd stond het nog 3-1 in het voordeel van Almelo FC1. Met dit resultaat wordt een plekje bij de bovenste 3 eenmoeilijke opgave in de wetenschap dat volgende week vrijdag koploper IFC uit Zwolle op bezoek komt.

Beide teams beginnen geconcentreerd aan de wedstrijd. Er wordt weinig risico genomen en de nadruk ligt op verdedigen. Beide ploegen willen duidelijk niet verliezen. Halverwege de 1e helft staat het nog 0-0. Er wordt weinig gecreëerd en het tempo ligt laag. 8 minuten voor de rust komt HHC op voorsprong. Een scherpe voorzet wordt ongelukkiger wijs door Almelo FC in eigen doel gewerkt, 0-1. 
Almelo FC1 zet nu aan. Het is Ruud Bruns die aan de rechterkant een mooie aanval opzet. Met een zeer fraai hakje stuurt hij 2 verdedigers van HHC het bos in en zet hij Stan Nijhuis vrij voor de keeper. Deze bedenkt zich niet en scoort, 1-1. Tevens de ruststand.

De 2e helft begint zoals de 1e. Aftasten en zoeken naar gaatjes. Halverwege de 2e helft is het wederom Stan Nijhuis die scoort. Vanaf de rechterkant omspeelt hij 2 tegenstanders en scoort hij met rechts, 2-1. Met nog 10 minuten op de klok is het Hugo Seckel die de bal onderschept. Stan Nijhuis loopt mee, trekt naar binnen en schiet zijn 3e van de avond in de goal, 3-1. Almelo FC1 zit op rozen.

Met nog 5 minuten op de klok wisselt HHC zijn keeper voor een veldspeler. De druk wordt opgevoerd. De tot op dat moment prima fluitende scheidsrechter neemt ineens ‘rare’ beslissingen. Eerst geeft hij aanvoerder Robbie Barends geel (hij raakt zijn tegenstander na een sliding niet), daarna ontvangt de uitstekend keepende Akin Karagoz rood (voor het te wild uitkomen op de spits van HHC waarbij Akin de bal speelt). HHC speelt het goed uit en komt van 3-1 nog op 3-3.

Een zeker lijkende overwinning wordt in de dying seconds weggegeven. Ontzettend jammer, want in plaats van een zeker lijkende 3e plek staat Almelo FC1 nu op een 5e plaats. De top 5 staat erg dicht bij elkaar. Om zicht de houden op wellicht een nacompetitie plek moet er volgende week gewonnen worden van de gedoodverfde kampioen IFC uit Zwolle.

De wedstrijdselectie van Almelo FC1:

Akin Karagoz, Anthony van Duiven, Hugo Seckel, Stan Nijhuis, Gideon Oraile, Abdullah Aykutlu, Michael van Doren, Ruud Bruns en Robbie Barends.