Almelo FC1 wint thuis van Zavodo 76’ 1

Almelo, 02-02-2019

Almelo FC1 heeft vrijdagavond een 7-5 overwinning geboekt op Zavodo ’76 1. De laagvlieger uit Doetinchem maakte het de ploeg van trainer Robert Johannis met fysiek spel nog knap lastig, maar uiteindelijk won Almelo FC1 verdiend en kwam het eigenlijk geen moment in de problemen. Wedstrijdsponsor brood-banketbakkerij Smit zag Almelo FC1 de 4e positie op de ranglijst verstevigen en de nummer 3 van de ranglijst, HHC Hardenberg, tot op 1 punt naderen.

De opdracht voor Almelo FC1 deze avond is duidelijk, vroeg druk zetten, snel scoren en niet teveel energie verspelen. Vroeg druk zetten wordt goed gedaan, kansen ontstaan er ook, alleen wordt er niet gescoord. In de 14e minuut is Anthony van Duiven het zat. Hij onderschept de bal, loopt door, dreigt met een hard schot en schiet de bal vervolgens heel beheerst in de hoek, 1-0. Vier minuten later is het Ruud Bruns, die Almelo FC1 op sleeptouw neemt, en ook heel beheerst de bal na een individuele actie binnenschiet, 2-0.
Zavodo ’76 1 speelt erg fysiek. Almelo FC1 gaat hier deels in mee. 4 minuten voor de rust vind de scheidsrechter het genoeg en ontvangt Zavodo ’76 1 geel. De man meer situatie wordt goed uitgespeeld door Almelo FC1. Het is Steve Lemaire die een prima assist geeft op Ruud Bruns bij de 2e paal. Hij maakt zijn 2e van de avond, 3-0. Een minuut later is het Abdullah Aykutlu die de bal achterin onderschept en razendsnel omschakelt. Hij stelt Stan Nijhuis in staat om te scoren. Voordat hij dat doet kapt hij eerst nog even de keeper uit, 4-0. Helaas komt Zavodo 76’1 nog op 4-1 door een fout achterin, tevens de ruststand.

De 2e helft begint Almelo FC1 slap. Uit een vrije trap maakt Zavodo 76’1 de 4-2. Gelukkig wordt het niet veel later alweer 5-2 en is de marge weer 3. Het is Abdullah Aykutlu die Yavuz Atesci met een één-twee in staat stelt om te scoren. Abdullah Aykutlu wil zelf ook een doelpuntje mee pakken. Dat doet hij op een grandioze manier. Na een assist van Stan Nijhuis stift hij de bal op zeer fraaie wijze over de keeper van Zavodo 76’1 heen, 6-2. Zoals zo vaak dit seizoen verslapt Almelo FC1 bij een grote voorsprong. Zavodo 76’1 scoort binnen 5 minuten 2 keer en zet een stand van 6-4 op het scorebord. Tot overmaat van ramp krijgt keeper Vicente Fernandez Hesselink ook nog geel. Gelukkig wordt daar niet uit gescoord. Stand-in keeper Steve Lemaire red knap.

Met nog 3 minuten op de klok maakt Stan Nijhuis zijn 2e van de avond. Na een individuele actie schiet hij hard raak, 7-4. Een minuut later pakt Ruud Bruns nog geel. Uit de man meer situatie scoort Zavodo 76’1 de 7-5, tevens de eindstand.
Aanstaande woensdag gaat Almelo FC1 naar Dedemsvaart. Daar speelt het de kwartfinale van de beker om 20.00 uur in sporthal de Citadel tegen Dedemsvaart 1.

De wedstrijdselectie van Almelo FC1:
Vicente Fernandez Hesselink, Anthony van Duiven, Hugo Seckel, Stan Nijhuis, Steve Lemaire, Abdullah Aykutlu, Ruud Bruns, Yavuz Atesci en Robbie Barends.