Robbie Barends nieuwe hoofdtrainer Almelo FC

Na het vertrek van hoofdtrainer Robert Johannis bij zaalvoetbalvereniging Almelo FC is de technische commissie, onder aanvoering van Paul Holtkamp, meteen aan de slag gegaan met een zoektocht naar een waardige opvolger en nieuwe hoofdtrainer. De TC heeft daaraan de afgelopen dagen echt keihard gewerkt.

Daarom zijn we, net 1,5 week na het vertrek van Robert, zeer verheugd nu al te kunnen melden dat Almelo FC met de aanstelling van Robbie Barends een nieuwe hoofdtrainer heeft gevonden voor het seizoen 2019/2020.

Als speler is Robbie de afgelopen 4 seizoenen zelf actief geweest in de selectie van Almelo FC. Hij is een jongen van de club, komt uit Almelo en kent het spelletje als geen ander, belangrijke voorwaarden voor ons als vereniging.

Zijn actieve loopbaan als trainer is hij 10 jaar geleden op het veld gestart bij Luctor. Vervolgens heeft hij bij Quick’20 en wederom Luctor zich verder kunnen ontwikkelen. Op dit moment is Robbie actief bij FC Berghuizen JO15-1. Daarnaast traint hij het Twents regioteam meiden onder 15 jaar.

Robbie, zelf 31 jaar, zal de trainerscursus zaal TC III gaan volgen en zijn carrière als hoofdtrainer in de zaal dus bij Almelo FC gaan beginnen.

Robbie zal vergezeld worden door Rudy Maulany als zijn assistent trainer. Rudy is 46 jaar, komt uit Nijverdal en heeft veel ervaring als speler op zowel het veld als in de zaal. Rudy is sportinstructeur op het gebied van fitness, conditie en krachtsport, Een echte motivator en bij uitstek iemand die spelers met persoonlijke begeleiding naar een hoger niveau kan brengen.

Ook Rudy zal de cursus TC III zaal gaan volgen. Naast zijn rol als assistent van Robbie zal Rudy de coach zijn van Almelo FC 2.

Almelo FC denkt met de aanstelling van Robbie Barends en Rudy Maulany een duo gevonden te hebben wat past bij de ambitie en de lange termijn visie van de selectie en de club.
We kijken uit naar een nieuw seizoen en wensen Robbie en Rudy heel veel succes!

Namens bestuur en TC,

Marco Mahangoe,
Voorzitter Almelo FC